středa 15. července 2009

NA CESTACH

Tak jsem konecne videl Medellin. A dnes jsem v Bogote.

V Medellinu sedm dni, diky akci AIESEC. Moc pekne mesto. Bydleli jsme s ostatnimi trainees a meli program. Za rozkvet Medellinu je odpovedny posledni starosta, krery tu behem peti let vybudoval radu skol a knihoven predevsim v chudych ctvrtich a tak mesto socialne integroval. TAky postavil lanovky z chudych ctvrti na kopcich k metru, aby se lide dostali do prace atd.. Stale se stavi. Tudiz je vsechno nove a hrozne nadupane. Vsichni jsou tim nadseni. Jen at to vydrzi.

Po posledni konferencni party jsem zdarma prenocoval na volne posteli v pokoji jednoho AIESECra v hotelu, a anzto jsem se zminoval ze bych rad do Bogoty, tak mne pozval Edgar z Mexika at jedu a bydlim s nim. A tady ted jsem. Maji to moc pekne. Hezky byt, tepla voda, internet, kabelkovka atd. Takze si pripadam zas jak v hotelu:) Uzivam si to, mam to k narozeninam.

Bogota se citi nejvic jako stredni Evropa z tech mist kde jsem tu byl. Momentalne je tu leto a pripomina to studenou cast naseho leta kdyz hodne prsi. Jinak tu ovsem nemaji menici se rocni obdobi, je porad tak nejak stejne.

Jo jeste jsem zapomnel rict, ze jsme sem jeli autobusem co si najal AIESEC Bogota, tudiz to bylo levnejsi ale schazelo jedno misto, coz byla vyhoda, protoze jsme sedel vedle ridice... takovy vyhled clovek hned tak nema - byl to novy MarcoPolo Andare Class, ktery ma asi tri metry vysoke celni sklo, tudiz jako v akvarku... Cesta dvouproudovka klikatici se horami... silnice prekvapive dobre znacene, styl Rakousko, na druhou stranu ale kazdou chvili ponicene sesuvy. V kazde vesnici maly jednoduchy motorestik. Jedini jini nocni motoriste - kamionaci. Polovina kamionu je stara tricet, ctyricet let, ale vsechny jsou vysperkovane jako by vyjely vcera z tovarny... zejmena tu zrejme nesetri na praci lakyrnika. Vzdalenost Medellin - Bogota cca 370km, doba cca 8 hod.

Žádné komentáře:

Okomentovat