úterý 27. ledna 2009

25.1. prvni den v Karibiku

První den „tady“. Po ránu (snídaně u Eduarda) jsme vyrazili koupit mi simkartu, a pak do města. Supermarkety to jsou podobné, v něčem lepší, v něčem horší.
Centrum je obehnané zdí, prošli jsme to celkem rychle, uličky jsou opravdu malebné, spousta barev, zajímavých architektonických detailů... toto je to Cartagena o níž psal Marquez. Také jsme našli český konzulát, pro případ.
Následně jsme se odebrali na pláž kde jsme se setkali s dalšími asi čtyřmi lidmi, poseděli na pláži pod altánkem a vykoupali se (moře je asi tak čisté jako u nás v létě rybníky... žádná sláva ani trága) ale jsou tu pěkné vlny. Kolem pořád něco lidé nosí a prodávají, naštěstí jsou méně otravní než v některých jiných zemích, takže je vesměs stačí ignorovat. A zas, na kterém našem koupališti přijde občerstvení za námi:)
Tak nám uběhlo odpoledne, pak jsem šli dát si něco k jídlu (místní typické pouliční jídlo „fritos“ jsou to takové smažené, ale dost syté věci) pak jsme dojeli domů, kam přišli další lidé dívat se na film, nicméně mne zmohla únava a tak jsem brzo usnul.

Poznatkem dne je, že den začíná dřív a končí dřív, kvůli slunci; dne je tak cca od půl šesté do půl sedmé. Dalším bylo seznámení s místní dopravou, což jsou kromě taxíků ještě busy (oboje při jízdě troubí na lidi aby nastoupili. Busy nemají čísla ale jména a platí se stejně ať jedete kam jedete, kam jedete víte podle toho jména. Ceny se liší podle kvality busu:) můžete si připlatit a připočkat na klimatizovaný.

Žádné komentáře:

Okomentovat