středa 27. května 2009

problemy s vejci


Navrh korektivnich opatreni v predvolebni kampani CSSD.

Na priklade nedavnych incidentu je videt, ze volebnimu tymu CSSD chybi kreativni mozky. Jedine p.Havel se svou kvetinou projevil trochu vynalezavosti, a to je trochu malo.

Vzdyt vejce patri v cele indoevropske kulture mezi tradicni symboly zivota a noveho zacatku! Kolednici se neco nachodi, nezli si vykoleduji plnou osatku, kam se hrabou na Socialni Demokracii, ktera si koleduje mnohem uspesneji.

Vzhledem k dlouhodobym zkusennostem Jiriho Paroubka v RaJi se zde primo nabizi moznost darovana vejce chytat a pripravovat z nich chutne pokrmy ci napoje, jichz nase kuchyne zna celou radu. Neni nutne delat to primo v prubeho meetingu, kde se lze omezit na sber. Avsak i alternativa v podobe show typu "kluci v akci" by jiste sklidila znacne sympatie, mimo jine zde lze poukazat na vseobecne zname pravidlo "nic se neji tak horke, jak se to uvari", popr. na fakt, ze CSSD dokaze narodu nejen zavarit, ale take navarit, uz ani nemluve o moznosti zcela bezprostredne a lidsky prispet k zvyseni zivotni urovne pritomnych volicu - senioru, nebot jak vsichni vime, "mluvenim se ryze neuvari" (coz plati i pro vejce), a zatimco jsou casto volebni "sliby chyby", "za muze mluvi ciny"!

Alternativne lze vejce sbirat a prihazovat do pristaveneho michaciho vozu s maltou, a po meetingu je venovat na prubezne probihajici rekonstrukce Karlova mostu. Tim pak moudry statnik vyjadri svuj vrely vztah k tem nejlepsim historickym tradicim naroda, a take "konstruktivni" zaklad stranicke politiky.

Snad ani neni treba zminovat drobnosti jako moznost zapojit do kampane Kornuv hit "poslyste vy americti strejci, u nas mame taky sunku s vejci"... ci reklamy s panem vajickem. V pripade zcela minimalniho scenare lze doporucit alespon vybaveni stranicke ochranky pomlazkami, jimiz lze darovana vejce odmenit.

Na zaver toho vseho zbyva uz jen jimavou sepsat monografii s titulem typu "Vejce a ja, aneb proc mne nikdo nema Rath?" anebo treba "Za svou pravdu budeme se bRath". Vzdyt moralni postoj vzdy nakonec prekona excesy mladeze, ktera vzdy byva "jako z divokych vajec".

Žádné komentáře:

Okomentovat